"Underviste" en venninne av meg i matlaging i går. Hun ville lage biff med rødvinssaus, artisjokker og ovnsstekte poteter så da ble det det. Dog ble det kalv og ikke sedvanlig oksekjøtt.
Akkurat nå sitter jeg her og spiser artisjokkrester. Dvs. jeg har en artisjokk til overs etter måltidet i går og det slo meg at det kanskje er litt merkelig snacks for en nordmann, men godt er det. Dypper bladene i hjemmelaget majones :)
Tidligere i uken kom jeg over en sopp som de her kaller ovoli (eller ovolo i entall). En litt merkelig mellomstor sopp som minnet meg bittelitt om hvit piggsopp. Den var veldig god, men til 90 euro for kiloet (jeg kjøpte 400 gram) var det litt i dyreste laget slik til hverdags.
Har forresten to ferske artisjokker som vi ikke kokte i går også. De skal jeg koke og servere meg selv om antipasti før middagen i dag. Ellers har jeg planer om å studere. Det trengs.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar