Jeg har begynt et nytt liv. Jeg er student, og for å understreke dette har jeg slettet min gamle weblog (med oppskrifter, bilder og alt), og startet opp denne nye. Foreløpig er den enkel i formen, og uten noen krumspring men det meste kommer nok etter hvert som jeg føler behovet presse det frem.
Ellers kan jeg avsløre at mine planer om innhold her er nokså vage. Det blir etter all sannsynlighet en del om mat, noe om mine filosofiske aktiviteter, kanskje litt om mine skjønnlitterære prosjekter, og kanskje til og med noe om studiene mine, men ikke vær redd, maten vil nok være sentral.
Når det så gjelder sidens form og farge kan jeg avsløre at jeg ikke helt vet hvordan den skal se ut enda. I en periode kan kanskje siden forandre utseende bortimot hver gang du er innom, men for øyeblikket var det bare viktig å få siden i gang igjen. Jeg føler behovet for å ytre mine meninger. Forøvrig har jeg skrevet noen matartikler som jeg også planlegger å konvertere om til webvennlig format. En om oksehalesuppe, og en om pasta. Det minner meg på at jeg har opp til flere enkle, men gode pastaoppskrifter å dele med dere.
Jeg har forandret min stil innen pasta. Jeg har forandret mening når det gjelder en pastaretts sammensetning. Jeg har blitt mer glad i få smaker. Pasta har i seg selv en litt pinglete smak, og den drukner lett i de veldige smakene som en komplisert, fet saus kan inneha. Jeg lager sjeldnere og sjeldnere en egen saus til pastaen. Her er et eksempel på en pastarett jeg har smakt meg frem til (selv om det sikkert er andre som har gjort det samme), og som jeg virkelig elsker:
Penne med tomat og reker
(2 personer)
3 plommetomater, eller 2 store klasetomater
150 gram reker med skall
1 fedd hvitløk
1 bunt bladpersille (kruspersille er en levelig erstatning)
1 toppet spiseskje finhakket hvit løk (eller annen løk om du ikke finner hvit løk)
saften av en halv lime
penne (eller annen kort pasta, ikke spaghetti eller annen båndpasta)
extra virgin olivenolje (så god olje som du har råd til)
salt og pepper
Del tomatene i kuber a omtrent en kubikkcentimeter, og skrell rekene. Skjær hvitøken i syltynne skiver, og finhakk løken. Varm opp litt olje i en panne, og surr reker, hvitløk og løk i pannen til rekene er gjennomvarme. Finhakk persillen.
Ha tomater, reker, hvitløk og persille i en bolle.
Kok opp vann, ha i rikelig med salt (tenk sjøvann), ha i pastaen. La den koke til den er gjennomkokt og "al dente", altså at den gir motstand når du tygger. Sil av pastaen og ha den i bollen med de andre ingrediensene. Bland alt godt.
Hell over nok olivenolje til at alt får et tynt lag olje rundt seg. Ha i limesaft, salt og pepper, og bland alt godt. Server straks (så ikke pastaen blir kald og klebrig).
Det trenede øye ser jo at dette bare er en tomatsalat med en vri. Det er helt sant, og dropper du pasta og reker så har du en finfin tomatsalat du kan bruke som tilbehør til annen mat, eller som enkel lunsj med litt brød og smør en søndags formiddag.Selvsagt kan du variere oppskriften mye, det mest innlysende er vel å legge til andre urter, men etter en del testing på eget kjøkken har dette blitt min favorittversjon.
Ting som koketid på pasta, hvorvidt man skal ha olje i vannet (det skal man ikke), saltmengde, behandling av salater, teknikker for filetering av tomater etc .har jeg tenkt å plassere på en egen lite side. Der skal jeg samle alle mine tips og triks etter hvert som jeg kommer på dem som et lite oppslagsverk. På den måten slipper jeg også å gjenta dem hver gang jeg f.eks skal skrive en pastaoppskrift.
Hm, denne første posten ble nokså lang, men så har jo ikke skrevet noe på evigheter heller. Nå skal jeg prøve å skrive mer jevnlig. Faktisk er det slik at dette funker som en slags ventil for meg. Når jeg kan sette meg her og skrive ned ideer og tanker så er det lettere for meg å konsentrere meg om andre ting etterpå. Reneste konsentrasjonsterapien.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar