Det regner vannrett ute, det blåser, det er stiller her jeg sitter på rommet, men humøret er bra. Siden september i fjor har det vært gastronomisk stille rundt meg. Kanskje ikke helt, men jeg har ikke hatt noen store forsøk på å lage den 'perfekte' maten. Nå er det tid igjen. Onsdag neste uke skal det serveres tapas hos Eli Mari og Trine.
Tapas er spanske småretter som ofte serveres i barer som tilbehør til enkle viner, sherry eller sangria. Det begynte med at man la en brødbit oppå glasset for å holde fluene unna, og etter som man begynte å spise denne brødbiten utviklet tapasen seg. I spania er det mange barer som er brømte for sine tapas, men det regnes likevel ikke som restaurantmat slik vi gjerne spiser det i våre tapasrestauranter i Norge. Som oftest blir de lettere fornærmet om du spør dem om tapas i en restaurant: "Tapas? Pøsj. Dette er en restaurant." Likevel har tapaskulturen utviklet seg til å bli veldig mangfoldig og du finner neppe en matengasjert spanjol som ikke kan lage et par forskjellige tapas spesielt bra.
Siden jeg nå har en uke på meg til vi skal spise skal jeg bruke denne tiden på å teste ut noen tapasideer. Freidig som jeg er har jeg mine egne oppskrifter trass i veldig lite spanske gener (på min fars side er det spanske gener langt bak i familien). I dag skal jeg prøve meg frem på kjøttboller. Jeg har noen varianter jeg lenge har brukt, men jeg har sjeldent eksperimentert for å finne ut hva som faktisk er best. Så i dag skal jeg lage en 4-5 forskjellige kjøttbollesorter og litt forskjellig kraft/saus å severe dem i. Det beste resultatet blir gjenskapt neste onsdag.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar